Van Baerle Trio

Van Baerle Trio | foto Marco Borggreve

Goede Rede Concert Datum/Tijd
zo 11 maart 2018 | 15:30 - 17:15 uur

 

Prachtig programma met werk van Schumann en Beethoven. Hannes Minnaar op piano!

Toelichting op het programma

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoeten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Ruim tien jaar later heeft de faam van het Van Baerle Trio (afgelopen jaar winnaar van een Edison Klassiek) zich tot ver buiten onze landsgrenzen verspreid. Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 won het trio in datzelfde jaar het internationale kamermuziekconcours van Lyon, en twee jaar later het ARD concours in München.
Ook individueel vallen de musici van het Van Baerle Trio in de prijzen:

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. In 2016 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs. Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève en Brussel wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten en, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België.

Maria Milstein ontvangt op 27 januari 2018 uit handen van de minister van OCW de Nederlandse Muziekprijs 2018! Na afloop van het concert van het Residentie Orkest, waarin Maria soleert in het eerste vioolconcert van Max Bruch. Haar carrière als soliste is veelbelovend, maar ook nu al indrukwekkend!

Het Van Baerle Trio is dus de muzikale verrassing van dit voorjaarsconcert van de Vrienden Kamermuziek Almere! Op het programma staan:
Beethoven – Variations op “Ich bin der Schneider Kakadu” op.121a
Schumann – Pianotrio nr. 1 in d-klein, op. 63
Beethoven – Pianotrio in Bes-groot, op. 97 ‘Aartshertog’

Na afloop biedt de stichting Vrienden Kamermuziek Almere alle bezoekers een borrel aan.


Expositie Josef Jan Michnia


In Goede Rede is vandaag ook de expositie van de Poolse schilder Josef Jan Michnia te zien. Zijn schilderijen staan ook steeds op de flyers en brochures van Goede Rede Concerten, maar zijn nu live!
Lees meer…

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.