Van Cole Porter tot Michel Legrand

Anne Chris

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 03 maart 2017 | 20:30 - 21:30 uur

 

Jazzklassiekers en moderne componisten door Anne Chris en Daan Herweg.

Toelichting op het programma

Zangeres Anne Chris en pianist Daan Herweg studeerden beide aan het Conservatorium van Amsterdam en hebben dezelfde liefde voor jazz.

Vanavond laten zij hun persoonlijke voorkeur horen: van ‘klassieke jazz’ uit het American Songbook (Cole Porter, George Gershwin) tot moderne en hedendaagse componisten/musici (Michel Legrand, Miles Davis, Chick Corea, Esperanza Spalding). Daarbij komt ook het laatste album van Anne Chris (‘Just Kissed the Sun’) aan bod. In haar eigen composities is duidelijk een mix te horen van jazz- latin- en soul-invloeden. Primeur is haar allernieuwste single ‘Sugar Stevie Ray’!

Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2003 werd zangeres Anne Chris gevraagd om op te treden op het North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling. In 2004 kwam haar eerste album uit: ‘Tomorrow is Today’ met een combi van eigen composities en jazzstandards. Met dit repertoire stond ze in het Bimhuis en het Concertgebouw.

Samen met haar band en als gastvocalist toerde ze in Engeland, Italië, Duitsland, Marokko, Turkije, India, China en Thailand.

In 2010 en 2014 volgden: ‘Play for now’ en ‘Just Kissed the Sun’. Met pianist Daan Herweg schreef Anne Chris tien nieuwe songs voor dit laatste album. Ook ‘Boy Edgar-prijs’ winnares Tineke Postma (saxofoon) speelt mee op het album als gastsolist.

In 2013 maakte Anne Chris met haar vader een uitstapje naar Nederlandstalig repertoire met de kinder-cd  ‘Vogeltje zing maar’.  Samen met bassist Cord Heineking namen ze de liedjes op die haar vader voor haar schreef toen ze 4 jaar oud was.

Nieuwste singel van Anne Chris: ‘Sugar Stevie Ray’.

 

Expositie ’40 jaar kerk in Almere Haven’
U kunt de foto-expositie bekijken over de historie van Goede Rede. Vanaf de voorbereiding en bouw t/m de veelheid aan activiteiten en gebeurtenissen. Ook Goede Rede Concerten (sinds anderhalf jaar) heeft een plaatsje in de expo. Te zien t/m 5 maart op maandagmiddag, vrijdagochtend en tijdens kerkdiensten en concerten.


Kerkcentrum Goede Rede en klokkentoren.


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.