Verklärte Nacht

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 16 maart 2019 | 20:15 - 22:00 uur

 

Delta Piano Trio met intrigerend programma Beethoven, Mansurian en Schönberg.

Toelichting op het programma

Na hun oprichting in 2013 in Salzburg is het snel gegaan met het Delta Piano Trio. “Het werd al bij onze eerste repetitie duidelijk dat er iets bijzonders aan deze samenwerking was en we besloten ons voor te bereiden op een internationaal concours in Vilnius, Litouwen. Daar wonnen we de eerste prijs en belangrijker nog, ontdekten we hoe leuk het was samen te reizen en muziek te maken.”

Sinds die eerste reis naar Vilnius treedt het trio veelvuldig op in Europa, Rusland, Israël, China, Korea en de Verenigde Staten en heeft meerdere prijzen op internationale concoursen gewonnen.
“Zo trekken we over de planeet als een soort reizend circus met één gedeelde factor: een grote liefde voor kamermuziek.”

Het trio bestaat uit pianist Vera Kooper, violist Gerard Spronk en cellist Irene Enzlin. Vorig jaar verscheen hun debuutalbum (met trio’s van Borodin en Tanejev) op het label Naxos. De opvolger is gewijd aan Sjostakovitsj (diens Tweede pianotrio) en Lera Auerbach.

Ook de afgelopen periode had het trio een drukbezette agenda en was veel op reis. Deze weken dan even in Nederland. U kon ze onlangs zien bij Podium Witteman. Vanavond dan in Almere!

Zij spelen dan voor ons:
Beethoven – Piano Trio in D major, Op.70 No.1 ‘Ghost’
Mansurian – Five Bagatelles for Piano Trio

Schönberg – Verklärte Nacht

Expositie


De Almeerse kunstschilder Peter Boonstra werkt bijna uitsluitend met olieverf op doek. Zijn werk wordt gekenmerkt door het magisch realisme of realisme met klassieke uitstraling. Hij schildert taferelen met inhoud, soms met symbolische aanwijzingen en verwijzingen naar alledaagse thema’s.
Meer info…


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.