Vredeborch Trio

Vredeborch Trio

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 09 juni 2017 | 20:30 - 21:30 uur

 

‘Hollandse Luister’ met Nederlandse componisten op orgel, blokfuit en viool.

Toelichting op het programma

Het Vredeborch Trio bestaat uit de bevlogen en ervaren vakmusici Pauline Schenkelaars (blokfluit), Jaël Vuijk (barokviool) en Dick Duijst (kistorgel).

Bach, Telemann, Vivaldi, Händel – met de namen van deze meesters van de barokmuziek zijn veel mensen vertrouwd. Maar welke componisten uit de Lage Landen van die tijd kennen we eigenlijk?

Binnen de grenzen van de Republiek (ca 1600-1800) werkten tal van componisten – veelal ook werkzaam als uitvoerend musicus. Een enkeling was van oorsprong niet afkomstig uit de Nederlanden, maar er wel een groot gedeelte van zijn werkzame leven actief. Ook andersom kwam veelvuldig voor: Nederlandse meesters trokken eropuit om hun geluk in andere Europese landen te beproeven.

Het Vredeborch Trio neemt ons mee naar de Nederlanden van rond de Gouden Eeuw, naar de kerken, hoven en buitenplaatsen waar de muziek van onze vaderlandse componisten geklonken zou kunnen hebben.

U maakt vanavond kennis met muzikale parels uit de Hollandse barok en Style Galant van de Amsterdammers Sweelinck en Hellendaal, met de Utrechtse blinde improvisator Van Eyck en de diplomaat Van Wassenaer.

Expositie Wanda Entjes

De Almeerse kunstenaar Wanda Entjes exposeert met keramiek. Haar specialisatie is porselein.
Zij is een ondernemende kunstenaar die in 2012 al begon met haar eigen label MALproduct.
De expositie in Goede Rede omvat ook een aantal kunstwerken met bijzonder, zelf ontwikkeld materiaal. Haar werk is vaak ook heel functioneel, zoals de schalen en lepeltjes als promotie van onze stad. Verder een primeur met haar nieuwe Kubis vogels!
De expositie is te zien van 10 mei t/m 30 juni.
www.MALproduct.nl

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.