‘Warme muziekfragmenten’

Excelsior

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 12 december 2015 | 20:15 - 22:00 uur

 

Hartverwarmend concert voor een koude winteravond door Ensemble Excelsior o.l.v. Herman Draaisma en solisten.

Toelichting op het programma

Ensemble Excelsior speelt een aantal hartverwarmende muziekfragmenten, steeds geïntroduceerd door dirigent Herman Draaisma. Het orkest begint met bekende werken van Vivaldi, Mozart en Tschaikovsky. Na de pauze gevolgd door verrassende muziek van ondermeer de componisten Cossart en Français. Met soli van Saskia van der Hall (fluit) en Lotje Meijer (harp). Allemaal heel aangenaam om naar te luisteren!

Het Ensemble Excelsior is een zogenaamd dubbel blaaskwintet en bestaat uit professionele musici en goede amateurs uit Midden Nederland. Een dubbel blaaskwintet is samengesteld uit twee klarinetten, twee hobo’s, twee fagotten, twee hoorns en twee fluiten.

Het orkest staat onder de bezielende leiding van Herman Draaisma, klarinettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Het ensemble kan in principe worden uitgebreid met een zangeres en een pianiste, beide professionals. Afhankelijk van het repertoire dat wordt uitgevoerd kan het ensemble nog worden aangevuld met een strijkbas, harp en met cello. Daarom is het ensemble in staat om een gevarieerd programma uit te voeren met werken van klassieke tot hedendaagse componisten.

Ensemble Excelsior treedt regelmatig op in musea en samenwerkingsprojecten met koren e.a.

Expositie ‘Kerst- en midwinterviering”

Een selectie afbeeldingen van de viering van kerst en midwinter illustreert het thema en de variatie van het concert. Van Bing Crosby tot een midwintervuur. En natuurlijk een scene uit het ballet de Notenkraker van Tsjaikovski. Nog te zien t/m 7 januari 2016.

 

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.