De Zweedse Mozart

Datum/Tijd
do 09 augustus 2018 | 20:15 - 22:00 uur

 

Openingsconcert van festival Travelling in Baroque door het Apollo Ensemble vooraf carillonconcert.

Toelichting op het programma

Het reizende festival Travelling in Baroque 2018 begint in Almere! Het zomerfestival duurt van donderdag 9 t/m zondag 12 augustus en heeft als thema ‘Muziek van het hoge Noorden’.
Elke dag is er een prachtig programma in de polder met muziek uit en over Scandinavië. U kunt één  concert bezoeken of een avontuurlijke reis maken langs verschillende concerten per bus of met eigen vervoer: auto, fiets of zelfs per boot! In de voorverkoop kunt u t/m 15 juli kaarten kopen met korting! Daarna gelden ‘aan de zaal’ prijzen.

De Zweedse Mozart
De feestelijke opening van het festival op 9 augustus in Almere met muziek van de ‘Zweedse Mozart’ Johann Martin Kraus wordt uitgevoerd door het Apollo Ensemble. Met soliste Catherine Mason op altviool. Op het programma staat:

  • Kraus:  Symfonie in D (deze droeg hij op aan Haydn)
  • Kraus: altvioolconcert in C
  • Mozart: fluitkwartet KV 285
  • Haydn: Palindrome symfonie

Carillonconcert
Het openingsconcert wordt van 19.30 – 20.10 uur ingeleid door een carillonconcert in de Goede Rede toren door beiaardier Jasper Stam. Hij speelt een passend programma met muziek van o.a. Mozart en Haydn. Het exacte programma kunt u ter plekke bekijken.


EXTRA: middagconcert voor senioren en junioren

Om 15.00 uur is er een educatief concert voor de Zomerschool voor senioren en voor basisschoolleerlingen. Ook (groot)ouders die willen komen met kinderen (indicatie: 6-13 jaar) zijn van harte welkom. Het concert bestaat uit delen van het avondprogramma, toegelicht en met een bijpassend programmaboekje. Toegang voor kind plus voor volwassen begeleider samen 5 euro.

Kaartverkoop via www.travellinginbaroque.com


«« terug naar de agenda

Deze pagina delen: