Euro-Engels

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 20 mei 2017 | 20:00 - 22:00 uur

 

Apollo Ensemble speelt Engelse barok voor Vrienden Kamermuziek Almere.

Toelichting op het programma

‘Euro-Engels’ is het voorjaarsconcert van de Vrienden Kamermuziek Almere.  Natuurlijk ook toegankelijk voor niet-Vrienden. Na afloop is er een borrel voor alle bezoekers.

De Engelse barok in alle pracht en praal wordt vaak vertegenwoordigd door de in Duitsland geboren componist Georg Friedrich Handel. Maar er waren nog een aantal zeer goede componisten tijdens zijn leven, zoals de uit Italië afkomstige Geminiani, of net er na zoals Boyce, Avison en Arne. Van hoogbarok op weg naar de Engelse klassieke periode.|
‘Euro-Engels’ is een programma waarin Engeland er op z’n best uitziet: met glamour, verrassende mixen van stijlen, een orgelconcert en natuurlijk aria’s uit Händel’s beroemde Messiah.

Het concert wordt uitgevoerd door het Apollo Ensemble, een groep die bestaat uit enthousiaste topmusici afkomstig uit alle delen van de wereld! Met hun passie, durf en creativiteit weten ze vele harten voor hun muziek te veroveren. De artistieke leiding is in handen van David Rabinovich. Er wordt gespeeld op authentieke instrumenten.
Met dit concert wordt ook het Flevolandse zomerfestival Travelling in Baroque 2017 door het Apollo Ensemble ingeluid.

‘s Middags is er een masterclass en concert voor jong en oud – zie ‘Music shoppen in Londen’. Dit middagprogramma (of een deel ervan) is gratis toegankelijk voor bezoekers van het avondconcert ‘Euro-Engels’. Als u daar belangstelling voor heeft, geeft u dat dan aan bij uw bestelling.

Foto: Anne Meyer.

Expositie Wanda Entjes

De Almeerse kunstenaar Wanda Entjes exposeert met keramiek. Haar specialisatie is porselein.
Zij is een ondernemende kunstenaar die in 2012 al begon met haar eigen label MALproduct. Tijdens dit concert is zij aanwezig om een aantal van haar producten te verkopen.
De expositie in Goede Rede omvat ook een aantal kunstwerken met bijzonder, zelf ontwikkeld materiaal. Haar werk is vaak ook heel functioneel, zoals de schalen en lepeltjes als promotie van onze stad. Verder een primeur met haar nieuwe Kubis vogels!
De expositie is te zien van 10 mei t/m 30 juni.

www.MALproduct.nl


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.