Salve Regina

Matthias Havinga & Martha Bosch

OrgelPLUS Datum/Tijd
vr 27 september 2019 | 20:30 - 21:45 uur
klassiek

 

Matthias Havinga & Martha Bosch, orgel en sopraan.
Een mooie combinatie! Met muziek van o.a. Couperin, Charpentier, Campra, Alain, Handel en J.S.Bach.

Toelichting op het programma

Dit concert van Matthias Havinga en Martha Bosch is onderdeel van het programma OrgelPLUS in het kader van 40 jaar orgel in Goede Rede.
Matthias Havinga is een van de grote organisten van zijn generatie, zeer actief en succesvol. Samen met sopraan Martha Bosch brengt hij vandaag een programma, dat goed past bij ons Franse orgel. Met muziek van o.a. Couperin, Charpentier, Campra, Alain, Handel, J.S.Bach.
Geniet ook van deze mooie combinatie: orgel en zang!

Matthias Havinga
Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist en bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Martha Bosch
Martha Bosch is een jonge, heldere sopraan. Zij soleerde veelvuldig in de Matthäus Passion, Johannes Passion en Hohe Messe van Bach, Die Jahreszeiten van Haydn, Gloria van Vivaldi en veel meer. Sinds december 2016 zingt Martha Bosch regelmatig als soliste bij Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en met hen maakte ze een succesvol debuut op het Festival Bach in Leipzig afgelopen juni met Bach Cantates.
Als veelgevraagd koorzangeres is zij ook verbonden aan Cappella Amsterdam, het Laurens Collegium Rotterdam en het Nederlands Kamerkoor.

Expositie

40 jaar Goede Rede en orgel. Meer info.

«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.