OrgelPLUS serie

40 jaar Goede Rede orgel

Het orgel van Goede Rede bestaat in 2019 precies 40 jaar! Dit jubileum is aanleiding voor het  speciale programma OrgelPLUS met orgelconcerten, 2 orgeldagen, expositie, enz.

Zie hieronder het complete programma.

Er is een speciale folder OrgelPLUS, verkrijgbaar bij Nieuwe bibliotheek, VVV, Corrosia en Goede Rede zelf. Of klik hier voor de digitale versie.

Frans barokorgel van Verschueren

Het orgel in Goede Rede is in 1979 gebouwd door de firma L. Verschueren in Heythuysen (L).  Het instrument is geënt op de Franse klassieke orgelbouw en heeft een hoog muzikaal kwaliteitsniveau. Het is daarmee uitermate geschikt als concertorgel.

Het begon met Han Lammers

Oud-burgemeester, toen landdrost Han Lammers en zelf ook organist, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van Goede Rede. Een orgel en carillon waren naar zijn overtuiging absoluut noodzakelijk. De eerste in Almere!

8 september 2019

Op 8 september 1979 werd Goede Rede geopend voor de bewoners van Haven. Sindsdien is het orgel door vele amateurs, kleine en grote organisten bespeeld tijdens kerkdiensten maar ook in concerten. Op 8 september 2019 (tijdens het Havenfestival) zullen organisten van vroeger en nu op het orgel spelen. U bent van harte welkom, kunt gewoon binnenlopen.

Kaartverkoop

De toegangsprijs van de concerten varieert van 10 tot 15 euro, t/m 18 jaar is dat 5 euro. U kunt per concert een kaartje kopen, of u kunt een Passe-partout kopen voor alle concerten in de serie. Die kost 70 euro voor volwassenen, t/m 18 jaar 15 euro. Klik hier om online te bestellen. De passe-partout is ook verkrijgbaar aan de kassa voorafgaand aan de concerten.


Programma OrgelPLUS

Dit programma is mogelijk door onze donateurs en partners:
Firma Verschueren, Fonds voor de Geld- en Effectenhandel, Kiezels, Kerkcentrum Goede Rede, Stadsarchief, Erfgoedhuis, Stichting Via Musica en diverse organisten uit Almere e.o.

PASSE-PARTOUT ORGELPLUS BESTELLEN