40 jaar Goede Rede orgel

Het orgel van Goede Rede bestaat in 2019 precies 40 jaar! Dit jubileum was aanleiding voor het  speciale programma OrgelPLUS met orgelconcerten, 2 orgeldagen, expositie, enz.

Ter gelegenheid van de serie concerten werd een speciale folder OrgelPLUS gemaakt. De digitale versie is hier nog te downloaden.

Frans barokorgel van Verschueren

Het orgel in Goede Rede is in 1979 gebouwd door de firma L. Verschueren in Heythuysen (L).  Het instrument is geënt op de Franse klassieke orgelbouw en heeft een hoog muzikaal kwaliteitsniveau. Het is daarmee uitermate geschikt als concertorgel.

Het begon met Han Lammers

Oud-burgemeester, toen landdrost Han Lammers en zelf ook organist, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van Goede Rede. Een orgel en carillon waren naar zijn overtuiging absoluut noodzakelijk. De eerste in Almere!

8 september 2019

Op 8 september 1979 werd Goede Rede geopend voor de bewoners van Haven. Sindsdien is het orgel door vele amateurs, kleine en grote organisten bespeeld tijdens kerkdiensten maar ook in concerten. Op 8 september 2019 (tijdens het Havenfestival) speelden organisten van vroeger en nu op het orgel.


Programma OrgelPLUS

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en partners:
Firma Verschueren, Fonds voor de Geld- en Effectenhandel, Kiezels, Kerkcentrum Goede Rede, Stadsarchief, Erfgoedhuis, Stichting Via Musica en diverse organisten uit Almere e.o.