Slotconcert orgeljubileum

Ton Koopman

OrgelPLUS Datum/Tijd
za 19 oktober 2019 | 20:00 - 21:00 uur
klassiek

 

Ton Koopman, solo op Goede Rede orgel.
Met een programma dat past bij het Franse barokorgel.

Toelichting op het programma

Dit concert van Ton Koopman is het laatste concert van het programma OrgelPLUS in het kader van 40 jaar orgel in Goede Rede.

Ton Koopman is als eens eerder in Goede Rede geweest met een solo orgelconcert. Hij kent het orgel en zoekt daar dan ook de muziek bij uit, die geschikt is voor het Franse orgel. We zijn blij en trots dat hij weer in Goede Rede komt spelen.
Programma volgt. 

Over Ton Koopman
Ton Koopman is een groots musicus! Hij heeft een uitgebreid repertoire; als klavecinist en organist voert hij muziek uit van Renaissance tot en met het Classicisme. Hij speelde in ‘s werelds meest prestigieuze concertzalen en, als organist, heeft Ton Koopman op de belangrijkste historische instrumenten van Europa gespeeld.

Ton Koopman is een van de laatste grote oude muziek-pioniers van het eerste uur. Tijdens zijn loopbaan als organist, klavecinist, dirigent en onderzoeker groeide Johann Sebastian Bach uit tot het epicentrum van zijn werk én leven. ‘Hij brengt oude muziek tot leven in een unieke en herkenbare Koopman-stijl’, schreef een Amerikaanse recensent. Koopman blijft trouw aan de ideeën van de componist: Bach moet klinken als Bach, Buxtehude als Buxtehude.

Een groot deel van zijn leven is ook gewijd zijn aan Bach, van wie hij onder meer alle cantates opnam. ‘Bach is de Michelangelo van de muziek’, vindt Koopman. Met zijn leraar Gustav Leonhardt en Frans Brüggen legde hij de basis voor de rijke oude muziektraditie waar Nederland wereldroem mee oogstte.

Expositie

«« terug naar de agenda

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 5,00
Volwassenen € 15,00
Vrienden Kamermuziek Almere € 12,50
x Eenmalige donatie. Dank u wel! € 2,50


Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.