Drie dagen met het hele scala aan klassieke muziek zoals u die ook bij Goede Rede Concerten vindt: van oude muziek naar klassiek tot hedendaags. Met een vleugje jazz en wereldmuziek of een mix van dat alles. Interessant voor jong en oud. Orgel en carillon doen mee in het programma. En dat alles omlijst met een gulle expositie van Almeerse kunstenaars.

Elke festivaldag staat een aantal concerten op het programma, met per concert 1, 2 of 3 optredens. Elk concert heeft een thema, bv. Piano Plus, Zang Plus, Oude muziek, Minimal, Ritme en passie.

Tussen elk concert is een ruime pauze. Er zijn twee zalen met elk een eigen ingang en uitgang. Alles volgens ons corona-protocol.

Op het programma staan grote namen als Hexagon Ensemble, Fuse, Wishful Singing en Ella van Poucke. Maar ook jong talent krijgt een podium. Er valt veel te kiezen! Pianisten, blazers, strijkers, gitaristen, zang, accordeon, percussie. Soms voorproefjes van het nieuwe seizoen 2021-2022. Of maak kennis met sitar, tabla en ud.

Een greep uit de musici

Hexagon Ensemble

Hexagon Ensemble

3Violas (foto Melle Meivogel)

3Violas

Fuse

Fuse

Beth & Flo (foto Nanieke van den Berg)

Beth & Flo

Wishful Singing - foto: Anne-Claire de Breij

Wishful Singing

Nederlands Jeugd Gitaarorkest

Nederlands Jeugd Gitaarorkest

Ella van Poucke (foto: GM-fotografie)

Ella van Poucke

Maria & Anuschka Pedano

Maria & Anuschka Pedano

Carillonconcerten

Carillon Goede Rede
Op alle festivaldagen kunt u buiten luisteren naar carillonconcerten, door stadsbeiaardier Gerda Peters en gastbeiaardiers Richard de Waardt & Dina Verheyden uit België.

Do 8 juli 12.30 | 15.30 | 18.30 uur
Beiaardiers Dina Verheyden en Richard de Waardt leiden het festival in op carillon. Ook spelen zij om 15.30 en 18.30 uur muziek die past bij de concerten binnen.

Vr 9 juli 12.30 | 15.30 uur
Stadsbeiaardier Gerda Peters heet u op deze 2e dag van het festival van harte welkom met carillonmuziek. Ook geeft zij een carillonconcert om 15.30 uur.

Za 10 juli 16.30 uur
Stadsbeiaardier Gerda Peters laat het carillon nog één keer horen dit festival.

Kunstexpositie

Schilderij van Simone Hakhof
In het gebouw kunt u ook genieten van een expositie met werk van 8 kunstenaars van Kunstkwartier Almere Haven. Beelden, schilderijen, foto’s, collages. De werken zijn ook te koop.

Deelnemende kunstenaars
Collin de Bruin | Jasmine van Essen | Simone Hakhoff | Claudia Kamergorodski | Wilma Klaver | Frea Lenger | Marja Thijssen | Paul Roelofs

Zie ook: www.kunstkwartieralmerehaven.nl

Jonge muziektalenten

Muziektalenten
Stichting Muziektalent Almere stelt een aantal jonge talenten aan u voor.

Do 8 juli 16.00 uur
Pianosolo door de talenten Andy Shen en Yasumi Meijer.

Za 10 juli 12.30 uur
Diverse talenten betreden het Open Podium.

Stichting Muziektalent Almere

Festival Musique! 2021 is mede mogelijk door

Tevens dank aan sponsor en partners

logo-AlmereDezeWeek